Sunday, March 14, 2010

Origami Rambut??..

Hellow~...sewaktu sy menulis entri belog kali ini, sy sedang berlepak dirumah Apartment Chantique bersebelahan KTC di tengah bandar Kota Bharu..sy sakit..sakit kepale yg teruk menyebabkan sy demam..tp xboleh tido sebab kepala berdenyut2..maka xtahu nak buat ape sgt, telah berkeputusan menulis entri baru..da lame nak post sbrnrnye..tp asyik xjadi..huhuhu..
So, kali ni sy nk share satu lg kegeraman sy dlm seni2 menggunakan jari jemari ini..iaitulah mendandan rambut..bukan gunting tau!..sy xpndai gunting rambut..hnya boleh memintal2, memusing2, dan membelit2 rmbut sahaja~..k lah, untuk memendekkan bebelan, sy just nak share beberapa idea mendandan rambut yg sgt sesuai untuk aktiviti santai, dinner, atau office [ikut kesesuaian..] xpun saje2 gatal xde mende nak wat pun leh wat jugak..girls kene look pretty all the times~..betul x?..hehe..dibawah ialah gambar2 model rambut yg cun meletops~..MiRa and ZuLiaNa~.. hehe..so, usha2 laaa...n klu korang suke..leh bg tutorials for this!~..Enjoyyyyyy~...

Lihatlah model sy Mira yg chumel ini~..rambut die senang nak bentuk..haaa..tips untuk buat dandanan ialah korng kene syampu rmbut satu hingga dua sebelum dandanan dibuat supaya stay in place n kurang berserabut~.. [<--tips dr pakar rmbut yg sy tgk kt tv~..]

Style #1: yang ni simple je~..ala2 Barbie Rapunzel tu..tp effect die sophisticated..sesuai untuk date~..


Style #2: yang ni ialah reverse french braid [dandanan tu timbul instead of masuk dlm cm ketam td..] and dibawa cross left to right~ mcm ala2 gadis melayu terakhir gituw~..hehe..

Style #3: This one mmg elegant habis coz die ambik from both sides n terus bawak kebelakang.. sgt kemas..sesuai untuk formal function~..leh accesorize ngn crystal pins or letak bunga kt blakang tu~... :)

Actually ade byk lg style yg sy wat tp xambik gmbr...ni pun nasib baik Mira nak ambik gmbr..klu x, mmg xde pun gmbr mcm ni..huhuhu..sy da lame suke dandan ni sbnrnye..and selalunye rambut adik2 sy Nana and Tasha la yg jd mangsa..tp, diorg xsuke sgt sbb sy suke wat ketat2..ngehehe..tp, sy xdelah terer mane pun..still developing my skills..one day, really hope to have at least one daughter, so tht I can style her hair as pweeetty as thisss~..insyaAllah~.. ;)
Okie dokie~...Toodlez~..

3 comments:

  1. cantik...amy blaja ni dr saper? blh suruh amy buat utk penari2 abg adi la...

    ReplyDelete
  2. wahaha!~..boleh ajeeeeee~...tp pengerasnye kene cukup laaa..ngehehehe.. ;p
    ni blaja sendri je abg adi.. ;)

    ReplyDelete